Menulis Artikel Perniagaan – Apa Yang Mr Google Suka Cari Di Internet?

Saya nak syer cara menulis artikel perniagaan yang Mr Google suka cari di internet. Tip ini berdasarkan pengalaman saya menulis blog.

Tip ini sesuai dibaca oleh mereka yang selalu menulis artikel mengenai jualan dan perniagaan.

Mengapa Menulis Artikel Perniagaan?

Pernah anda bertanya mengapa anda menulis? Cuba anda fikir…

Saya menulis artikel perniagaan kerana saya mahu menjual produk saya, mahu memperkenalkan perniagaan saya.

Bila saya menulis artikel perniagaan, perkara pertama yang saya kena tahu ialah apa yang Mr Google cari.

Siapa itu Mr Google?

Mr Google ialah sesiapa sahaja yang menggunakan Google Search untuk mencari sesuatu di internet.

Lebih tepat, ia kata kunci atau keyword yang paling banyak dicari oleh pelayar internet.

Saya akan gunakan keyword yang paling banyak dicari bagi sesuatu produk untuk dijadikan tajuk dan ayat-ayat dalam artkel.

Artikel ini saya fokuskan apa yang Mr Google cari berkenaan satu produk yang telah saya kenalpasti ada potensi jualan.

Saya telah memilih kitab Tafsir Ibnu Katsir untuk dijual dan saya perlu mendapatkan keyword yang selalu orang cari sebelum membuat artikel.

Tip menulis artikel berdasarkan apa yang Mr Google suka cari
Tafsir Ibnu Katsir – saya dah pilih untuk dijual, tunggu nak tulis artikel.

Apa Yang Mr Google Cari Di Internet?

Saya dah pilih produk yang nak dijual dan sekarang nak buat artikel jualan. Di sini saya buat dua kali search dengan meletakkan carian berkenaan produk itu. (biasa 4-5 kali)

Carian Pertama: keyword ‘kitab tafsir quran’

Keyword top: tafsir al Quran – 8,100 volume

Carian ke-2 keyword ‘kitab tafsir ibnu katsir’

Keyword top: tafsir al Quran – 8,100 volume

Bagaimana Saya Menggunakan Keyword popular Bagi Menulis Artikel

Pemilihan Keyword

Volume keyword yang paling top dari dua carian di atas ialah tafsir al Quran dengan jumlah carian 8,100 volume. Jadi saya gunakan keyword tersebut dalam menulis artikel saya.

Cara Meletakkan Keyword Dalam Artikel

Keyword tafsir al Quran diletakkan di tempat berikut:

Tajuk besar (heading -H1) – selitkan tafsir al Quran pada tajuk

Tajuk kecil (sub heading -H2). Jika ada 3-4 sub heading, maka selitkan 1 atau 2 keyword dalam H2. Yang lain tak perlu.

Kandungan artikel (body) – letakkan 3-6 keyword tafsir al Quran sekiranya panjang artikel 300-500 perkataan

Tulisan ini hanya memberi pendedahan awal bagaimana kita membuat artikel berdasarkan keyword.

Ingat saya kata, keyword ialah carian yang kerap dibuat oleh pelayar-pelayar Google.

Jika pandai menulis artikel boleh memberi pendapatan tambahan

Keberkesanan Menulis Artikel Perniagaan

Keberkesanan menulis artikel perniagaan boleh diukur dari jualan kita.

Jika anda seorang affiliate marketer, keberkesanan menulis boleh diukur berapa banyak anda mendapat komisen sebulan.

Jika anda menjual produk kesihatan dan jualan meningkat dari masa ke masa – bermakna artikel anda berkesan.

Kedudukan ranking artikel anda akan sentiasa tinggi kerana artikel ditulis berasaskan apa yang Mr Google suka cari.

Contoh Headline Terbaik Untuk Tingkatkan Jualan Online

Rahsia Mudah RM1,000 Sebulan Dengan Menulis

Nasib Malang Anak Angkat Tanpa Wasiat Harta Dari Ibu Bapa Angkat

Anak angkat pun macam anak kandung. Itulah perasaan dan kasih sayang yang ditunjukkan kepada bayi lagi.

Ramai ibu bapa yang memerlihara kanak-kanak ini sejak umur sehari lagi.

Tentulah kasih sayang yang dicurahkan kepada kanak-kanak ini sama seperti anak kandung juga, lebih-lebih pasangan yang tidak dikurniakan anak.

Tetapi, adakah kasih sayang terhadap anak peliharaan itu berterusan hingga ke syurga? Itu yang mereka harapkan!

Anak angkat berhak mendapat harta pusaka dengan adanya wasiat
Anak ini biasanya diambil sebaik sahaja selepas bersalin – foto hiasan

Sejak kecil, anak ini hingga dewasa diberikan didikan ugama, disekolahkan, diberikan pakaian dan makanan yang cukup. Setiap bulan ibu bapa menabung untuk budak ini demi masa depannya.

Dan dari masa dibawa anak ini berjumpa dengan saudara mara supaya nampak ini seperti kaum keluarga sendiri.

Kanak-kanak ini seperti anak kandung akan menyayangi ibu bapa angkat mereka. Jika beliau seorang anak perempuan tentu banyak membantu ibunya di dapur. Jika anak lelaki tentu banyak membantu bapanya ke ladang, ke sawah dan ke pasar.

Bila anak ini sudah bekerja, mereka pasti berjasa kepada kedua ibu bapanya – membeli hadiah hari jadi bapanya itu dan kasih sayang.

Adakah Ibu Bapa Telah Merancang Masa Depan Anak Angkat Ini?

Kebanyakan ibu bapa mempunyai harta, sekurang-kurangnya sebiji rumah, ada simpanan di bank, dan ibu pula mempunyai seutas rantai emas.

Jika pasangan tidak mempunyai anak, ada yang telah memberikan harta kepada anak angkat mereka siang-siang lagi.

Ramai juga kanak peliharaan ini ‘dapat habuk’ selepas kematian ibu-bapa mereka.

Harta pusaka akan direbut oleh waris. Ini kerana semasa hidup, ibu-bapa tidak memberikan harta kepada anak angkat atau tidak membuat wasiat.

Ini tentu satu kesedihan kepada anak yang dipelihara sejak bayi lagi!

Anak Angkat Tiada Hak Terhadap Harta Pusaka Ibu Bapa

Dari segi Faraid, anak ini memang tidak layak mendapat harta pusaka ibu bapa kerana beliau bukannya waris.

Sekiraya ibu bapa ini tidak membuat wasiat, semua harta akan menjadi hak waris – biasanya adik beradik kedua ibu bapa ini.

Dengan Wasiat, Anak Angkat Berhak Dapat 1/3 Harta Pusaka

contoh wasiat as-salihin trustee berhad
Anak ini layak mendapat 1/3 harta pusaka jika ada wasiat

Ramai ibu bapa tak sedar mereka boleh membahagikan harta pusaka kepada anak angkat dengan syarat membuat wasiat.

Ikut Hukum Faraid, ibu bapa ini boleh membahagikan harta maksimum 1/3 kepada bukan waris – khususnya anak angkat dalam kes ini.

Malah, dari segi susunan, anak ini akan dapat dahulu 1/3 harta pusaka. Baki 2/3 akan dibahagikan waris ibu bapa, biasanya adik-beradik.

Wasiat Berkuatkuasa Selepas Kematian

Ada ibu bapa takut membuat wasiat kerana seolah-olah wasiat akan mengikat mereka.

Wasiat tidak ada nilainya semasa hidup, dan ia hanya berkuatkuasa selepas kematian. Malah, semasa hidup wasiat itu boleh dipinda atau dibatalkan.

Cara Membuat Wasiat Untuk Anak Angkat

Ibu bapa boleh membuat wasiat dengan mana-mana badan atau syarikat amanah yang berpengalaman dalam perancangan harta orang Islam.

Sekiranya, ibu-bapa mahu membuat wasiat dengan as-Salihin Trustee berhad, sila hubungi saya selaku wakil as-Salihin Turstee Bhd.

As-Salihin Trustee Berhad – Ada Sediakan Kemudahan Membuat Wasiat

as-Salihin Trustee Berhad ada menyediakan kemudahan membuat wasiat
as-Salihin Trustee Berhad Turut Menyediakan Khidmat Membuat Wasiat

As-Salihin Trustee Berhad ialah sebuah syarikat amanah Islam yang telah berada di pasaran selama 15 tahun. Ia berfungsi menyediakan perkhidmatan perancangan harta orang Islam seperti dokumen wasiat, perjanjian harta sepencarian, hibah dan amanah hayat.

Syarikat ini juga mengurus dan mentadbir harta pusaka termasuk pengagihan harta kepada kanak-kanak peliharaan ini, tidak lebih 1/3 daripada harta pusaka.

Selain menguruskan harta pusaka, as-Salihin juga badan pemegang amanah terutama menjaga harta anak-anak yang di bawah 18 tahun.

Hubungi Perancangan Kewangan Anda

Abd Rahaman Rasid
Telefon/Wasap 013 366 1242
Email: abdrahaman@gmail.com

Khas untuk peminat Ilmu Faraid, Hibah, Harta Sepencarian dan Wasiat. Join sekarang. Keahlian percuma terhad 1,000 orang sahaja.

Kelab Eksklusif Faraid-Hibah-HartaSepencarian-Wasiat

Langganan PERCUMA

Anda hendak mendapatkan artikel terbaharu dari blog ini mengenai Harta Pusaka, Hukum Faraid, Hibah, Wasiat dan Harta Sepencarian, sila melanggan di sini secara PERCUMA.

Artikel akan terus masuk ke email anda. Isikan email di bawah.

Pautan berkaitan:

Surat Wasiat Untuk Anak Angkat

Ada 5 Pilihan Pemberian Harta Kepada Anak Angkat Ibu Bapa Wajib Tahu

Panduan Membuat Wasiat Anak Angkat

Abd Rahaman Rasid ialah penulis artikel ini. Beliau seorang Perancang Harta, as-Salihin Trustee Bhd. Sebarang pertanyaan, sila hubungi 013 366 1242 atau email abdrahaman@gmail.com

Vitamin Int3tree Makanan Tambahan Untuk Otak Anak Pintar Sekolah

Apa yang anak makan, itulah hasilnya….

Ramai ibu bapa dah tahu vitamin Int3tree ialah antara makanan tambahan yang bagus untuk kesihatan otak dan fizikal anak.

Peperiksaan UPSR 2021 dijangka pada bulan September 2021. Adakah anak-anak dan ibu bapa telah membuat persiapan yang rapi mahukan anak mencapai capai kejayaan cemerlang UPSR 2021?

September 2021 bukanlah lama sangat ! Sekarang dah bulan Jun 2020 – hanya beberapa bulan sahaja lagi. Adakah ibu bapa dan anak sudah bersedia?

Int3tree kejayaan cemerlang peperiksaan UPSR tentu mengembirakan ibu bapa
Ibu bapa mana yang tidak gembira bila anak dapat keputusan cemerlang UPSR?

Kejayaan cemerlang anak-anak adalah kejayaan cemerlang ibu bapa juga samada UPSR atau SPM. Oleh itu persediaan awal amat kritikal.

Macam Sukan SEA, Sukan Asia dan Olimpik – semua negara mengadakan perancangan dan latihan yang konsisten di samping menjaga permakanan kerana mereka mahu pencapaian cemerlang dalam kutipan pingat.

Keputusan Peperiksaan UPSR 2019 – Tahniah

Kita ucapkan tahniah kepada anak-anak yang berjaya mendapat keputusan cemerlang UPSR 2019 khusus yang mendapat 6A. Ia tentu permulaan yang baik bagi mengiring kejayaan pelajaran selepasnya.

Perkongsian Keputusan UPSR 2019 Pengguna Vitamin Int3tree

Dasyat-dasyat keputusan dia orang ni

Yang penting anak-anak ada peningkatan dalam pelajaran dan peperiksaan selepas memakan vitamin Int3tree. Kita mesti nak anak-anak kita pintar otak macam ni kan!

Lagi-lagi yang dapat 6A kan!

Amirul Haziq bin Auzani – 6A UPSR 2019

Memakan vitamin otak ini sejak dari darjah 4 lagi. Pencapaian akademik sekolah terus meningkat dan kemuncaknya apabila berjaya mendapat 6A UPSR.

Amirul keputusan cemerlang selepas makan vitamin Int3tree
Amirul Haziq bin Auzani – Dapat 6A. Pelajar Sekolah Kebangsaan Tun Syed Ahmad Shahabudin, Ayer Keroh, Melaka

Tetimoni Pengguna – Tahniah Mendapat 4A 2 B – UPSR 2019

Guru dan ibu bapa gembira dengan keputusan cemerlang UPSR anak…

Ibu bapa gembira kerana anak berjaya cemerlang dengan keputusan UPSR. terimakasih kepada vitamin Int3tree makanan otak anak
Tahniah dapat 4A dan 1B dalam UPSR

Pengguna Vitamin Int3tree – Daripada D dapat B UPSR 2019

Peningkatan ketara selepas makan vitamin otak
Keputusan UPSR – Daripada D dapat B selepas amalkan vitamin minda

Pengguna Int3tree – 6A UPSR 2019 – Sebab adik Asbab setiap hari kemam Int3tree

makanan untuk anak pintar bagus untuk UPSR
Lagi satu testimoni selepas amalkan makanan tambahan terbaik ini

Pengguna Int3tree – 5A 1B UPSR 2019

Ibu kepada anak ini sampai berterima kasih kepada pengedar int3tree kerana memperkenalkan produk makanan minda-int3tree.

Itulah int3tree, kami bukan nak mengejar keuntungan tetapi kami serius nak bantu anak-anak Malaysia pintar otak untuk dapat keputusan peperiksaan yang cemerlang.

Daoat 5A 1B dalam UPSR selapas amalkan suplimen terbaik untuk otak anak
Ibu bapa gembira anak dapat keputusan cemerlang upsr

Nasehat Kepada Ibu-Bapa Yang Mahu Anak Capai Keputusan Cemerlang Peperiksaan UPSR 2020

Selain menjaga disiplin, mengawasi pergerakan anak dan berdoa kepada kejayaan – permakanan yang cukup dan seimbang penting dalam mempengaruhi kejayaan anak khususnya bagi UPSR 2020.

Int3tree adalah satu produk makanan tambahan yang dapat membantu anak dan otak mendapat zat makanan dan vitamin untuk kesihatan minda dan fizikal. Untuk keterangan lanjut atau order sila layari pautan di bawah.

Info, Harga dan Cara Dapatkan Produk Vitamin Int3tree

Ibu bapa boleh mendapatkan lebih info produk ini dengan klik pautan di bawah ini.

Makanan Tambahan Int3tree Untuk Anak

Anak Makin Senang Bangun Pagi dan Rajin Ke Sekolah Setelah Makan Makanan Minda Int3tree

Kecantikan Wanita – Siti Nurhaliza Memecahkan Rahsia

Blog Dah Siap Terus Promote Untuk Jana Komisen Affiliate Tanpa Berhenti

Anda nak blog dah siap? Anda hanya promote blog dan tunggu komisen affiliate masuk bank sahaja. Menarikan?

Ramai yang mengidam nak ada blog sendiri yang boleh jana pendapatan affiliate tapi tak tahu macam mana nak mula.

Mereka yang mengidam nak blog sendiri patut baca artikel ini.

Beli blog dah siap. Hanya promote dan jana pendapatan affiliate

Kalau tak tahu nak buat blog dan tak biasa buat bisnes affiliate tentu terlalu sukar untuk berjaya dalam bisnes online.

Buat blog kena belajar dan praktis. Untuk belajar asas buat blog pun kena bayar RM500-RM1,000. Nak buat bisnes online pun kena belajar, mungkin kos kursus asas pun tak kurang RM500.

Bila dah belajar, balik rumah boleh lupa kalau tak praktis. Nak buat blog sendiri pun ada kos – kos domain, kos server, kos nak suruh orang tulis artikel dan kos beli produk untuk jualan. Itu belum masuk duduk berjam-jam atau berhari-hari buat blog hingga jadi.

Lepas itu kena fikir produk yang nak dijual. Laku ke? Cara memasarkan produk macam mana pula! Tentu peningkan?

Tawaran Terbaik – Blog Dah Siap – Beli Sahaja – Promote – Jana Komisen Affiliate

tawaran terbaik milik blog RM140 yang jana komisyen affiliate
Tawaran Terbaik Milik Blog Hanya Kos RM40

Murah tak, blog dah siap, hanya harga RM140 anda boleh dapat blog lengkap dengan produk dan artikel.

Saya sendiri ada blog RM140 itu dan telah menjana pendapatan darinya. Anda boleh klik dan baca blog saya ini: http://blogrb.net/rahaman/

Keistimewaan Miliki Blog Dah Siap – Jana Pendapatan

  • Sebuah blog disiapkan bagi membolehkan pemiliknya menjana pendapatan affiliate tanpa henti
  • Blog siap dengan lebih 25 artikel (anda boleh edit dan add artikel ini.
  • Artikel adalah berkaitan dengan produk affiliate seperti perniaaan ebay, copywriting dan pemasaran ebook
  • Setiap artikel dipautkan dengan link produk affiliate
  • Anda boleh edit artikel sedia ada dan tambah artikel sendiri
  • Blog ada sub-domain sendiri.
  • Tiada yuran tahunan dikenakan ke atas blog.
  • Anda mendapat panduan membuat dan memasang blog sekiranya satu hari anda nak ada domain sendiri.

Apakah Tugas Pemilik Blog Dah Siap?

Anda sebagai pemilik blog hanya memasasarkan blog dan setiap artikel dalam Blog RM140 itu di Facebook atau di mana-mana laman sosial.

Sekiranya ada pelawat yang membeli produk affiliate dari blog anda, anda akan mendapat pendapatan komisen 40% atau purata RM40 setiap jualan.

Pendapatan komisyen 40% itu akan dimasukkan terus ke akaun bank anda dan akan dimaklumkan melalui email anda.

Untuk lebih info sila klik pautan ini:

Bagaimana Anda Boleh Menjana Pendapatan Melalui Blog?

Contoh Headline Terbaik Untuk Tingkatkan Jualan Online

Pening Kepala Nak Tulis Headline Power – Hanya Copy Paste dan Edit

Dah penat tulis artikel cantik, tapi rasa tak sedap baca, rasa takda uuuum, rasa tak mengancam, rasa tawar atau headline tak cukup power!

headline iklan pening kepala menulisnya
Pening nak tulis headline power

Nak Tulis Headline Power Memang Pening Kepala

Nak tulis tajuk iklan power memang peningkan kepala.

Maka jalan senang selalu search Google, tengok contoh macam mana orang tulis headline power. Tapi kalau semua guna headline yang sama tentu ia tak power pula…

Kenapa nak kan sangat tajuk ayat yang power? Ikut kajian pakar penulisan, penulis ada lima saat untuk orang baca tulisan. Jadi tentu orang akan baca headline tajuk dulu sebelum baca isi kandungan.

Jadi takda makna menulis panjang pasal kebaikan produk tetapi tidak ada orang tak baca. Betul tak?

Jika anda buat bisnes online, tentulah akan kepala pening bila takda jualan. Ia mungkin berpunca dari ayat iklan tidak menarik atau headline tidak cukup power dan mengancam.

Anda tentu teruja jika orang baca iklan atau artikel hingga habis!

Masa itu emas, setiap saat adalah duit. Ada usahawan sanggup mengeluarkan beratus ringgit upah copywriter tolong tulis headline bagi power. Tapi itu pun belum tentu anda rasa puas hati.

Contoh Headline Sudah Ada – Tak Perlu Pening Kepala

Banyak orang takda sale online. Satu puncanya ialah tak belajar nak buat headline power
Tajuk artikel yang memukau penting bagi tarik minat membaca

Dalam dunia ini tidak semua manusia pakar dalam semua bidang. Tapi Allah menjadikan manusia ada yang pakar dalam sesuatu bidang dan kita memerlukan kepakaran mereka.

Kini anda tidak perlu pening kepala nak tulis tajuk yang power…

Malah, anda tidak perlu pening kepala cara membuat ayat jualan atau ayat iklan yang panjang kerana ada copywriter yang telah mencurahkan ilmunya.

Jika anda bukan seorang profesional dalam penulisan, anda tak perlu buang duit dan buang masa upah copywriter minta tuliskan ayat power iklan atau artikel.

Anda boleh dapat banyak contoh headline iklan untuk tulisan anda.

Hanya copy paste dan edit sahaja dari contoh ayat tajuk iklan…

Anda boleh mendapat maklumat lebih di sini:

Anda boleh dapatkan bonos 18 Skrip Headline apabila mendapat set lengkap belajar ilmu copywriting

Apabila anda memiliki ilmu menulis ayat headline yang power, anda juga mendapat ilmu menulis atau copywriting.

Jika anda gagal menguasai ilmu copywriting secara sistematik, anda akan gagal menulis secara berkesan bagi menawan pembaca. Jika anda gagal menawan pembaca, tentu anda gagal memasarkan produk dan perkhidmatan anda.

Cara Menjual Di Shopee – Apa Yang Anda Patut Tahu

Nak Buat Blog Sendiri Tapi Takda Masa, Tak Pandai Tulis Artikel

Anda nak memiliki blog sendiri siap dengan 20 artikel?

Ramai peniaga online yang mahu buat blog sendiri kerana bebas menulis apa sahaja mengenai bisnes atau tempat syer hobi.

nak buat blog sendiri macam buat rumah juga, itu pun jika ada masa
Membuat bisnes online dengan menggunakan blog

Tun Mahathir sendiri mempunyai blog sendiri iaitu Chedet dan setiap masa beliau menulis hal mengenai politik, ekonomi, masyarakat dan berita luar negara.

Membuat blog sendiri memang memakan masa. Mungkin enam bulan pun belum tentu puas hati. Tapi, jangan bimbang ada caranya anda boleh siapkan blog dalam satu dua hari.

Teruskan membaca…

Apa itu Blog?

Blog dan laman web pada umumnya ialah sebuah tempat di alam maya di mana pelayar-pelayarnya berkomunikasi di internet.

Bagi peniaga online, blog-blog sangat penting kerana ia sumber maklumat kepada mereka.

Kelebihan konsep blog ia bersifat terbuka. Blog tidak formal sangat macam laman web.

Blog lebih berinteraktif berbanding dengan laman web yang agak statik. Ini kerana blog menyediakan ruangan untuk pembaca memberi komen dan pemilik blog boleh membalas tulisan pembaca.

Blogger atau pemilik blog kerap menulis di blognya, mungkin setiap 1-2 hari sekali samada membuat tulisan baru, mengemaskinikan tulisan dan melayan komen pembaca.

Peniaga online lagi kena kerap menulis artikel kerana dalam internet banyak penulis pesaing. Masing-masing mahu menerbit artikel berkualiti bagi memenangi hati pelanggan.

Apa itu Blogspot dan WordPress?

wordpress ialah kemudahan membuat blog secara percuma atau berbayar
Anda boleh buat blog dengan blogspot atau wordpress tetapi saya berpendapat wordpress lebih friendly

Blogspot dan WordPress ialah dua pelantar atau flatform yang paling top buat blog. Mereka menyediakan kemudahan blog percuma dan berbayar.

Saya sendiri menggunakan blogspot dan wordpress.

Mengapa Buat Blog Sendiri Memakan Masa?

Buat blog sendiri macam juga buat rumah. Yang paling banyak makan masa dalam buat blog ialah menulis artikel yang berkualiti dan mudah difahami.

Mereka yang tidak pernah membuat blog, cara yang terbaik ialah buat blog percuma dengan blogspot.com atau wordpress.com.

Apabila anda sudah familiar dengan buat blog sendiri, anda boleh buat blog berbayar dan penampilan blog lagi menarik dan nampak profesional.

Macam rumah sendiri juga, apabila ada blog sendiri, anda tidak takut akan peraturan yang ditetapkan oleh pemilik blog percuma.

Jika anda langgar peraturan, mereka boleh padamkan blog anda dengan pelbagai alasan yang anda sukar nafikan.

Proses Membuat Blog Sendiri

cara buat blog yang boleh jana pendapatan tapi takda masa
Proses membuat blog termasuklah menyewa domain atau free jika kita guna website percuma blogspot atau wordpress

Untuk buat blog sendiri, yang pertama anda kena beli sewa domain name setiap tahun, lebih kurang RM50 setahun.

Macam email juga, anda pilih domain name sendiri (macam cari nama anak yang anda suka).

Selepas itu anda kena sewa server. Server ibarat injin yang membolehkan blog anda berada di internet dan boleh diakses oleh orang ramai. Kos menyewa server bergantung pembekal server juga, ada yang murah dan ada yang mahal serta apa yang anda mahu.

Jika blog anda berat dengan maklumat, foto dan video dan banyak akseserinya tentulah mahal sewa tahunan. Ia mungkin serendah RM500 setahun dan semahal RM1,500 – RM3,000 setahun.

Cabaran Membuat Blog

Membuat blog sama dengan membuat sebuah kedai. Jika kita buat kedai tetapi takda orang datang, kedai anda pun tak guna. Tentu barang yang dipamerkan tak laku sedangkan kos kena keluarkan bagi membuat kedai dan membeli stok barang.

Membeli Blog Yang Sudah Siap Bagi Yang Tak Ada Masa

Jika anda takda masa hendak membuat blog, kami nak syer di mana anda boleh mendapatkan blog yang sudah siap. Lengkap dengan tidak kurang 25 artikel affiliate.

Tugas anda memasarkan blog dan artikel yang bagi menjana komisyen affiliate.

Sungguhpun ia blog siap, anda boleh menulis dan menambah artikel bagi memperkayakan blog anda.

Cara Nak Dapatkan Blog Dah Siap Dengan 20 Artikel Affiliate

Contoh Headline Terbaik Untuk Tingkatkan Jualan Online

Aduhai Bangsa Melayu ‘Tanah Melayu Tanah Airku’ Bangun Dan Bela

Aduhai bangsa Melayu
Bangunlah kawan-kawan ku
Marilah bersama-sama
Kita bela Tanah Melayu

Aduhai Melayu – Pemimpin Melayu Yang Menjadi Perdana Menteri Malaysia

Aduhai bangsa melayu - pemimpin melayu yang menjadi perdana menteri sejak merdeka hingga sekarang.
Pemimpin Melayu yang menjadi perdana menteri Malaysia

Tidak dinafikan semua Perdana Menteri di atas adalah dari UMNO, paling tidak pun bekas pemimpin UMNO yang telah berjuang untuk bangsa dan negara.

Hanya ada seorang Perdana Menteri yang lupa daratan dan menyebabkan partinya hanyut dan Kerajaannya tumbang. Walaupun apa alasan yang diberikan semua kebaikan dan kesalahan adalah tanggungjawap Perdana Menteri.

Isu asas bangsa Melayu ialah penguasaan ekonomi orang Melayu dalam negaranya sendiri.

Sungguhpun 60 tahun Malaysia mempunyai Perdana Menteri, orang Melayu belum menguasai ekonomi walaupun 30% yang disasarkan di bawah Ekonomi Baru.

Paling tinggi pencapaian 20-25% dalam tempoh DEB, kemudian angka ini merosot di bawah 10% masa ini. Ini kerana orang Melayu telah menjual kepada bukan Melayu kerana mahukan keuntungan…

Lirik Lagu ‘Tanah Melayu Tanah Air Ku’

Aduhai bangsa Melayu
Bangunlah kawan-kawan ku
Marilah bersama-sama
Kita bela Tanah Melayu

Aduhai bangsa Melayu
Bangunlah kawan-kawan ku
Marilah bersama-sama
Kita bela Tanah Melayu

Lautnya biru terhampar
Pasirnya putih memanjang
Semenanjung Tanah Melayu
Memang endah dipandang

Siapa yang tak kasih sayang
Siapa yang tak rindu dendam
Semenanjung Tanah Melayu
Tanah tumpah darah ku

Itulah kawan-kawan ku
Marilah kita bersatu
Berkerja sama berdoa
Agar Tanah Melayu jaya

– ulang –

Aduhai bangsa Melayu
Bangunlah kawan-kawan ku
Marilah bersama-sama
Kita bela Tanah Melayu

Lautnya biru terhampar
Pasirnya putih memanjang
Semenanjung Tanah Melayu
Memang endah dipandang

Siapa yang tak kasih sayang
Siapa yang tak rindu dendam
Semenanjung Tanah Melayu
Tanah tumpah darah ku

Itulah kawan-kawan ku
Marilah kita bersatu
Berkerja sama berdoa
Agar Tanah Melayu jaya

Nota: Difahamkan penyanyi lagu ini – Tanah Melayu Tanah Air Ku – dinyanyikan oleh Kamsani. Kamsani ialah suami kepada Musalmah.

Kamsani meninggal dunia pada bulan Ogos 1994 ketika berusia 69 tahun kerana sakit jantung dan dikebumikan di Pusara Aman, Singapura.

Musalmah ialah pelakon filem hitam putih zaman P Ramlee. Sila klik Musalmah untuk mengetahui lebih lanjut.

Buat Wasiat – Elak Permusuhan Keluarga

Aduhai bangsa Melayu...walaupun kau seorang pemimpin berkuasa, janganlah lupa ugama.
Jangan lupa solat

Langganan PERCUMA

Anda hendak mendapatkan artikel terbaharu dari blog ini mengenai Harta Pusaka, Hukum Faraid, Hibah, Wasiat dan Harta Sepencarian, sila melanggan di sini secara PERCUMA.

Artikel akan terus masuk ke email anda. Isikan email di bawah.

Daun Ketumpang Air Untuk Kurangkan Sakit Lutut Sendi dan Saraf

Daun Ketumpang Air dan Rerama Hijau Yang Telah Dikomersilkan Menjadi Doxtecream

Adakah anda tahu daun ketumpang air didapati tumbuh meliar dan telah digunakan secara tradisi bagi mengubat penyakit sendi, sakit lutut dan sebagainya?

Pokok Ketumpang Air dan Rerama Hijau – Sumber Herba Yang Berpotensi Masih Belum Diterokai Sepenuhnya

pokok atau daun ketumpang air sebagai bahan mengubat pelbagai jenis penyakit
Pokok Ketumpang Air

Ketumpang air juga dikenali sebagai sireh cina di makan dan diminum air rebusannya bagi membantu dalam menghilangkan sakit sendi, sakit otot, sakit saraf, gout dan kencing manis.

Pokok Rerama Hijau

pokok rerama hijau adalah bahan asli yang mampu merawat penyakit sendi dan otot
Pokok Rerama Hijau

Tanaman di atas tumbuh meliar mempunyai rahsia dalam merawat penyakit secara tradisional. Daun ini bukan sahaja sebagai makanan tetapi daun yang kaya dengan antiosidan sangat sesuai bagi merawat sakit sendi, kencing manis dan gout.

Hasil Penyelidikan Terhadap Ketumpang Air dan Rerama Hijau

Video mengenai khasiat daun ketumpang air dan rerama hijau dalam mengubat sakit lutut dan sakit sendi. Video juga menerangkan penghasilan krim Doxtecream.

Tidak sia-sia hasil kerjasama penyelidikan antar syarikat tempatan dan sebuah universiti terhadap dua tanaman di atas yang hidup terbiar – rupanya menyimpan rahsia dalam bidang perubatan.

Video di atas menceritakan segala-galanya.

Daun ketumpang air berupaya menyembuh atau mengurangkan sakit otot dan sakit lutut terutama orang perempuan yang berumur 40 tahun ke atas.

Pengkomersialan Daun Ketumpang Air dan Rerama Hijau

Sebuah syarikat tempatan Emzi Holdings Sdn Bhd telah berjaya mengkomersialkan dua tanaman di atas menjadi bahan perubatan tradisional.

Daun rerama hijau kaya dengan bahan anti oksijan mempunyai keistimewaan yang dapat membantu mempercepatkan pengurangan sakit lutut dan sendi.

Memperkenalkan Krim Sapuan Doxtecream

Doxtecream ialah produk sapuan yang mengandungi gel hybrid yang bertindak sebagai agen bagi membawa ekstrak daun ketumpang air dan daun rerama hijau dan menyerap terus ke dalam kulit.

Kesan kelegaan sakit sendi dan otot dapat dirasai seawal 3-5 hari bergantung kepada tahap kesakitan dan lamanya mengidap.

Bahan minyak kelapa dan methol ada terdapat dalam Doxtecream bagi sebagai agen anti-fungi dan memberi rasa dingin, selesa dan sedap pada kulit.

Video Tunjukkan Cara Guna dan Sapu Krim Doxtecream

Cara Mendapatkan Krim Doxtecream

Doxtecream dibuat dari ekstrak daun ketumpang air dan rerama hijau yang telah dikomersiakan.
Krim Doxtecream bagi mengurangkan sakit sendi dan otot. Doxtecream mengandungi ekztrak daun ketumpang air dan rerama hijau.

Mereka yang berminat bagi mengetahui dan mahu mendapatkan krim Doxtecream sila layari pautan berikut:

Cara Mengurang dan Menghilangkan Sakit Sendi dan Lutut Dengan Doxtecream

Sakit Lutut Ketika Solat, Ada Ubat?

Khasiat Minyak Zaitun Untuk Penjagaan Kesihatan Wanita Ramai Tak Tahu

Adakah anda tahu khasiat minyak zaitun bagus untuk menjaga kulit, rambut dan kesihatan am wanita?

Kandungan buah zaitun digunakan dalam bidang kecantikan dan kesihatan wanita.
Minyak zaitun mempunyai khasiat dalam permakanan dan penjagaan kesihatan

Kehebatan Minyak Zaitun Terutama Kepada Wanita

Minyak zaitun yang diekstrak daripada buah zaitun memberikan banyak khasiat untuk kesihatan dan kecantikan kulit terutama wanita.

Kehebatan buah buah zaitun telah diketahui sejak zaman dahulu lagi yang digunakan sebagai sapuan kulit atau perencah dalam hidangan makanan.

Sejarah turut mencatatkan berbagai manfaat yang diperolehi daripada buah zaitun – bermula daripada penjagaan kesihatan hingga menjadi bahan bagi menghasilkan produk kecantikan wanita.

Buah zaitun yang matang punya khasiat bagi mengatasi pelbagai masalah kulit kerana kandungan nutrisinya berkhasiat, termasuk kandungan vitamin, zat besi, karbohidrat, serat, kalsium, magnesium, fosfor, beta-karoten, protein dan banyak lagi.

Jadi, tidak hairan buah zaitun disukai wanita termasuk pengeluar produk kecantikan dalam dan luar negara.

Anda Tahu Kulit Perlukan Nutrisi

Minyak zaitun dalam penjagaan kesihatan - kulit perlukan nutrisi
Minyak zaitun bagi menjaga kesihatan hingga menjadi bahan penting dalam menghasilkan produk kecantikan

Pengasas The Olive Tree, Law Hong Mei, berkata kulit memerlukan nutrisi yang sepatutnya agar kesihatannya terus terjaga. Dengan penggunaan minyak zaitun, kulit akan selalu dilindungi, terutama bagi menghindari daripada masalah kulit.

Katanya lagi, buah zaitun ada pelbagai khasiat vitamin termasuk A, B1, B2, C, D, E dan K. Oleh itu tidak hairan jika nutrisi semula jadi buah zaitun bersesuaian bagi setiap peringkat umur.

“Khasiat pertama minyak zaitun ialah ia mampu mengatasi masalah rekahan kulit akibat terlalu kering yang dialami oleh wanita. Biasanya kulit hilang kelembapan kerana kekurangan nutrisi atau terlalu kerap terdedah kepada pencemaran cahaya luar atau udara,” katanya ketika ditemui di rangkaian The Olive Tree, pusat beli-belah One Utama, Petaling Jaya, baru-baru ini.

Kata Hong Mei, masalah kulit wajah kering akan mengurangkan kecantikan diri, sebab itulah penggunaan minyak zaitun dapat memberi kesan lebih menyegarkan dan sekali gus menjaga kelembapan kulit.

Kata Hong Mei, kandungan antioksidan yang tinggi dalam buah zaitun – sangat bagus untuk menghalang serangan radikal bebas, malah boleh menyingkirka serangan sel kanser kulit.

Elak Kulit Bersisik Terutama Wanita!

minyak zaitun untuk penjagaan kulit - elakkan kulit bersisik
Minyak zaitun ada khasiat dan vitamin iaitu A, B1, B2, C, D, E dan K

“Minyak zaitun berupaya memberikan penjagaan menyeluruh kulit badan dan muka. Misalnya, jika kulit badan mengering, ia menyebabkan struktur kulit kasar dan bersisik. Keadaan ini sudah pasti menjejaskan penampilan dan keyakinan diri,” katanya.

Syarikat ini mula memperkenalkan rangkaian produk penjagaan tubuh dan wajah wanita berasaskan kemewahan buah zaitun sekitar tahun 2015, katanya, buah zaitun juga mengandungi nutrisi penting bagi kesihatan kulit.

Hong Mei berkata, minyak zaitun mampu membantu menyingkirkan sel kulit mati yang menyebabkan tanda penuaan – ia paling tidak disukai wanita.

“Penggunaan minyak zaitun mampu menjadikan kulit lebih cerah, halus dan cantik berseri kerana kemampuannya untuk mengeluarkan kotoran degil pada permukaan kulit tubuh dan muka.

“Minyak zaitun juga dapat menyegar dan merehatkan kulit serta menghilangkan garis halus, terutama pada muka,” katanya.

Minyak Zaitun Mampu Mengawal Penghasilan Minyak Berlebihan Pada Kulit

minyak zaitun menyegar dan merehatkan kulit
Kulit memerlukan nutrisi yang optimum supaya kesihatannya terus terjaga

Law berkata, minyak zaitun juga berupaya mengawal proses penghasilan minyak berlebihan pada kulit tubuh dan wajah yang sering mengakibatkan masalah jerawat.

Nutrisi minyak zaitun berkesan mencegah jerawat dan menghilangkannya dalam masa yang singkat. Kandungan vitamin E adalah mustahak dan bagus membantu kulit mengatasi penghasilan minyak berlebihan serta menyebabkan jerawat pada wajah,” katanya.

Selain itu, beliau berkata minyak zaitun boleh digunakan sebagai bahan antioksidan untuk melindungi kulit daripada sinaran matahari.

“Kandungan antioksidan yang kaya pada minyak zaitun juga membolehkan kulit bernafas secara semula jadi, biarpun disapu pada permukaan kulit bermasalah.

“Manfaat polifenol juga melindungi sel dari ancaman kerosakan dan bersifat anti keradangan disebabkan akibat kulit terlalu lama terdedah kepada pencemaran dan cuaca panas,” katanya.

Kongsi Manfaat – Minyak Zaitun

buah zaitun mampu atasi masalah kulit kerana khasit nutrisinya
Buah zaitun mampu mengatasi pelbagai masalah kulit kerana khasiat nutrisinya

Rangkaian produk The Olive Tree menampilkan pelbagai koleksi berasaskan khasiat buah zaitun untuk penjagaan menyeluruh badan dan muka wanita.

Hong Mei berkata, dengan menggunakan kelebihan buah zaitun bersama bahan semula jadi lain seperti bunga mawar, arang, avakado, lavender dan serai serta macademia, jenama produk yang diketengahkan ini membantu mengekalkan kelembutan dan kesihatan kulit serta rambut, terutama wanita.

Katanya, sebagai ibu kepada dua anak berkulit sensitif, beliau sentiasa mencari produk penjagaan kulit yang bebas bahan kimia dan lembut untuk kulit mereka.

Minyak Zaitun Dapat Mengurangkan Masalah Kulit

minyak zaitun kaya khasiat dan bagus untuk kesihatan tubuh dan kulit
Minyak zaitun kaya khasiat untuk tubuh dan membantu atasi masalah kulit.

“Selepas mendapati keistimewaan minyak zaitun membantu mengurangkan masalah kulit, saya bercadang untuk kongsi manfaat buah ini dengan pengguna,” katanya.

The Olive Tree mengetengahkan rangkaian produk menggunakan buah zaitun sebagai bahan asas pada koleksi sabun buatan sendiri, sabun mandian cecair, losen, pupur dan syampu untuk kegunaan menyeluruh.

Kelebihan Minyak Zaitun

– Boleh digunakan untuk penjagaan rambut.

– Khasiat antibakteria secara semula jadi.

– Kandungan hormon Dihidrotestosteron (DHT) membantu pembentukan sel rambut.

– Tinggi dengan kandungan nutrisi seperti vitamin D, Vitamin E dan biotin.

– Mencegah masalah rambut putus, botak dan gugur.

Ozpure – Krim Yang Dihasilkan Dari Minyak Zaitun

krim dan sabun Ozpure - dibuat dari bahan minyak zaitun bagus untuk hilangkan gatal kulit.
Krim dan sabun Ozpure – bahan minyak zaitun

Sumber:

Cara hilangkan gatal kemaluan dan faraj dengan sabun dan krim minyak zaitun

Ekzema Bayi – Cara Hilangkan Dengan Berkesan

Adaptasi dari BH Online: Rahsia Minyak Zaitun