Testimoni Produk Mampu Gandakan Jualan Online Ramai Tak Sedar

Biarkan testimoni pelanggan tolong menjual produk anda!

Ramai tak sedar testimoni produk mampu tingkatkan jualan online.

Sebahagian pengguna mahukan testimoni produk sebagai bukti sebelum membeli produk khususnya jualan online di mana mereka tidak berhadapan dengan penjual.

Tip jualan online mengguna testimoni pelanggan. Ini rahsia perniagaan online
Biarkan testimoni pelanggan membantu meningkatkan jualan online anda

Dapatkan Testimoni Produk Daripada Pelanggan Untuk Tingkatkan Jualan Onlie

Katakan anda seorang penjual, bila anda berjaya menjual satu barang, lepas seminggu atau sebulan cuba tanya pembeli itu apa kebaikan selepas menggunakan barangan tersebut.

Jika anda berjaya dapat tiga maklum balas pelanggan, ia sudah cukup bagus. Testimoni produk boleh berbentuk screenshot, video atau email.

Untuk dapatkan screenshot, suruh dia wasap kepada anda. Anda hanya hendak dua perkara sahaja:

  1. Keadaan sebelum menggunakan produk anda
  2. Kesan selepas menggunakan produk anda.

Lepas itu, anda boleh buat screeshot respon pelanggan dan jadikan testimoni produk. Anda boleh tambah nombor telefon anda pada screenshot bagi memudahkan prospek hubungi anda.

Anda juga boleh berjumpa pelanggan dan merekodkan testimoni produk dengan merakam video.

Screenshot dan video itu boleh dimuat naik dalam surat jualan, artikel, Facebook, Twitter dan Youtube untuk ditunjukkan kepada prospek.

IsyaAllah jualan online anda akan meningkat…

cara menjual di lazada
cara buat bisnes di lazada

Di bawah ini saya tunjukkan contoh testimoni pelanggan berbentuk screenshot dan video.

Bentuk Testimoni Dari Pelanggan

Anda boleh berkongsi testimoni pelanggan dalam bentuk video dan screenshot.

1. Testimoni Screenshot Produk Ozpure

Di sini saya tunjuk screenshot wasap dari pelanggan yang membeli produk Ozpure. Ozpure ialah krim minyak zaitun bagi menghilangkan gatal kulit samada kena ekzema, gatal-gatal pada kemaluan dan kurap.

Tentu testimoni di bawah ada kesan ke atas jualan online Ozpure kan?

2. Testimoni Screenshot Produk Xgene Royale

Saya tunjuk satu lagi screenshot wasap pelanggan yang membeli produk Xgene Royale. Ia membantu meningkatkan jualan online saya.

Xgene Royale ialah krim belaian zakar bagi menjaga kesihatan dan prestasi zakar. Satu-satu krim yang tidak ada pesaing di pasaran. Keunikan Xgene Royale ialah ia hasil formula Dr Ismail Tambi, pakar sakit tuan. Dah 5 tahun di pasaran.

Pada awalnya saya gunakan banyak testimoni pelanggan kerana ia produk baru. Jika anda baca testimoni, anda pun mungkin telefon saya lepas ni macam mana nak beli!

Testimoni pelanggan produk xgene yang dijual secara online.
Testimoni produk Xgene Royale…

3. Testimoni Video

Testimoni Pelanggan Dari Video atau Youtube

Testimoni yang berbentuk video adalah mengenai produk Doxtecream. Doxtecream ialah krim yang disapu pada lutut atau bahagian lain yang sakit.

Testimoni video ini menceritakan pengalaman makcik di atas yang krim Doxtecream ini telah membaiki masalah yang beliau hadapi selama ini.

Testimoni berbentuk video mampu meningkatkan jualan online anda juga.

Cubalah Dua Tip Di Atas Untuk Tingkat Jualan Online

Jadi bila anda menulis artikel anda mesti masukkan skrin shot wasap testimoni pelanggan dan tulis sikit ringkasan testimoni ini pada artikel itu.

Tawaran Istimewa Bagi Peminat Bisnes Affiliate!

Anda nak blog ready made dengan 20 artikel affiliate?

Ya, dengan pelaburan RM140 anda akan terima blog yang sudah siap dengan lebih 20 artikel yang sedia untuk dipromotekan.

20 artikel ini mengandungi link affiliate dan anda boleh terus promote di Facebook. Apabila ada jualan anda terima 40% komisyen dan terus masuk ke akaun anda.

Klik Sini: Jana Pendapatan Melalui Blog

Cara Menjual Di Shopee – Apa Yang Anda Patut Tahu

Contoh Headline Terbaik dan Berkesan Untuk Gandakan Jualan Online

Template headline yang wajib dimiliki oleh setiap penulis artikel dan iklan jualan.

Anda hendakkan contoh headline terbaik lagi power bagi gandakan jualan online?

Adakah anda ketahui, jika headline mengancam mampu menarik orang membaca tulisan anda? Jika anda seorang peniaga online, tentu anda gembira apabila ada orang membaca iklan, surat dan artikel jualan anda.

Anda percaya semakin ramai orang membaca tulisan anda, maka semakin cerah harapan orang akan membeli online produk anda.

Mari kita tengok headline ‘Restoran berahi’ dalam akhbar Metro di bawah. Konsep di sini bukan apa yang bisnes mereka buat, tetapi ialah pengaruh headline terbaik mampu menarik orang membaca.

Headline power mampu menarik pembaca baca artikel dan iklan hingga habis
Iklan power mampu menarik pembaca baca artikel hingga habis

Pening Nak Dapat Headline Terbaik?

Pernah anda pening kepala atau tidak ada idea nak tulis headline terbaik untuk iklan atau artikel anda?

Kadang-kadang surat jualan dah siap, tetapi berjam-jam nak tulis headline yang terbaik dan power.

‘Blogger Untung RM1 Juta’ -Menarik Tak Headlinenya?

Bagaimana headline artikel mampu mempengaruhi pembaca membaca artikel dan iklan hingga habis
Headline Power Sangat Kritikal Bagi Menarik Perhatian Pembaca

Jika headlinenya menarik dan mengancam, saya dan anda pun tertarik nak baca hingga habis bagaimana seorang blogger boleh dapat untung RM1 juta.

105 Template Headline Padu – Contoh Headline Power Wajib Dimiliki Untuk Tingkatkan Jualan Online

Saya nak syer satu ebook ‘105 Template Headline Padu.’ Saya telah memilikinya dan ia sebuah ebook yang praktikal dan boleh digunakan terus.

Ebook 105 template headline dengan contoh sekali untuk artikel dan iklan
105 Template Headline Boleh Menyelesaikan Memilih Headline atau Tajuk Artikel atau Iklan

Contoh Template Headline Padu

Sample headline dari ebook ‘105 Template Headline Padu’

Contoh di atas ialah Template Headline Nombor 6 pada muka surat 20.

Apa yang perlu anda lakukan ialah mengisi ruangan kosong dengan ayat yang berkaitan dengan produk anda.

Setiap template headline akan ada dua contoh supaya anda faham menggunakannya.

Bayangkan ada 105 template dengan 210 contoh ayat memang berbaloi memiliki dan hilang sakit kepala nak buat headline power dan terrbaik.

Untuk dapatkan ebook ‘105 Template Headline Padu’ sila klik link berikut dan ikut arahannya.

105 Template Headline Padu

Cara Menjual Di Shopee – Apa Yang Anda Patut Tahu