Cara Betul Beriklan di Group Facebook Tanpa Kena Blok Atau Ban

Ramai peniaga online sekarang suka beriklan dalam group Facebook. Sebabnya dalam group itulah peniaga dapat berpeluang membuat jualan produk yang di promosikan.

Tetapi apa yang sangat menyakitkan hati dan sering kecewa ialah kerapkali berlaku akaun Facebook diblok atau diban oleh Facebook.

Iklan dan jual produk biasa sahaja selalu kena blok atau ban. Orang lain jual ubat kuat atau ubat kurus badan dan tanpa sijil KKM pun iklan boleh lepas.

Ada orang jual Cuckoo pun kena blok dan macam-macam jenama lagi.

Akibat kena blok ini menimbulkan kemarahan penjual atau pengiklan. Sedih dan kecewa boleh membuatkan penjual online mudah putus asa dan lemah semangat.

Mungkin anda salah seorang yang pernah menempuh apa yang diutarakan ini bila beriklan pada page atau group Facebook.

Tetapi, sekarang jika belajar rahsianya, iklan tidaklah lagi kena blok. Alhamdulillah, sekarang ramai yang post iklan ke seratus group FB dalam masa yang singkat pun tak kena blok dengan FB.

Sebab Iklan Kena Blok Dalam Group Facebook?

Anda nak tahu ada beberapa perbuatan yang boleh menyebabkan anda kena blok dengan Facebook?

Antaranya ialah ada peniaga yang gunakan akaun Facebook yang masih baru dibuat terapi terus beriklan dalam banyak group. 

Jika anda join banyak group Fb dalam masa yang terlalu singkat, anda mengundang risiko Fb kena blok.

Jika anda langsung tidak bersosial dan membawang dalam Facebook, ada kemungkinan iklan anda akan diblok. Facebook tak suka orang yang malas bersosial.

Sebab lain iklan kena blok ialah copywriting anda yang menyebabkan robot FB mengesan sesuatu yang menyalahi polisi dan standard yang ditetapkan oleh mereka. 

Cara Mengatasi Iklan Anda Tidak Kena Blok Dalam Group FB

group facebook cara iklan tak kena blok

Dengan ilmu dan panduan yang betul, anda boleh mengelakkan perkara ini dari berterusan menghantui diri anda. 

Banyak rahsia dan tips dapat diperolehi jika sanggup untuk mempelajari ilmu yang sangat berguna sebagai peniaga online.

Jika hendak memandu kereta, anda perlu belajar ilmu memandu agar anda tidak melanggar tembok atau mengalami kemalangan maut.

Begitu jika anda nak beriklan dalam page atau group Facebook – anda kena belajar terutama dari pengalaman orang lain supaya iklan anda tidak kena blok dengan Fb. Jika anda serious menjual online di Fb, anda wajib menuntut ilmu.

Jom belajar Rahsia Iklan Viral Tanpa Kena Blok atau di ban oleh Facebook. Join Petua Menjual dan klik pada pinned post.

Contoh Headline Terbaik dan Berkesan Untuk Gandakan Jualan Online

Satu Pengalaman Buat Blog Tanpa Pergi Berkursus Dan Membazir Wang

Buat Blog di Blogspot dan WordPress

Buat blog, satu pengalaman tanpa pergi kursus – itu yang saya nak dikongsi dalam blog ini.

Kira-kira 10 tahu dahulu saya buat blog di Blogspot. Dan saya belajar sendiri dan pengalaman datang sendiri.

Bagaimana pun satu tahun lepas saya mula buat dan menulis blog dengan gunakan pelantar WordPress. WordPress lebih mudah dan mesra menggunakannya.

Artikel saya ini sangat sesuai dibaca oleh mereka yang tidak ada pengalaman langsung dalam membuat dan menulis blog.

Tip-tip membuat blog dalam artikel ini hanya asas sahaja.

Bagi mereka yang mahukan blogging sebagai satu kerjaya, atau menggunakan blog untuk perniagaan, sangat sesuai menghadiri kursus yang bersesuaian.

Continue reading “Satu Pengalaman Buat Blog Tanpa Pergi Berkursus Dan Membazir Wang”

Testimoni Produk Mampu Gandakan Jualan Online Ramai Tak Sedar

Biarkan testimoni pelanggan tolong menjual produk anda!

Ramai tak sedar testimoni produk mampu tingkatkan jualan online.

Sebahagian pengguna mahukan testimoni produk sebagai bukti sebelum membeli produk khususnya jualan online di mana mereka tidak berhadapan dengan penjual.

Tip jualan online mengguna testimoni pelanggan. Ini rahsia perniagaan online
Biarkan testimoni pelanggan membantu meningkatkan jualan online anda

Dapatkan Testimoni Produk Daripada Pelanggan Untuk Tingkatkan Jualan Onlie

Katakan anda seorang penjual, bila anda berjaya menjual satu barang, lepas seminggu atau sebulan cuba tanya pembeli itu apa kebaikan selepas menggunakan barangan tersebut.

Jika anda berjaya dapat tiga maklum balas pelanggan, ia sudah cukup bagus. Testimoni produk boleh berbentuk screenshot, video atau email.

Untuk dapatkan screenshot, suruh dia wasap kepada anda. Anda hanya hendak dua perkara sahaja:

  1. Keadaan sebelum menggunakan produk anda
  2. Kesan selepas menggunakan produk anda.

Lepas itu, anda boleh buat screeshot respon pelanggan dan jadikan testimoni produk. Anda boleh tambah nombor telefon anda pada screenshot bagi memudahkan prospek hubungi anda.

Anda juga boleh berjumpa pelanggan dan merekodkan testimoni produk dengan merakam video.

Screenshot dan video itu boleh dimuat naik dalam surat jualan, artikel, Facebook, Twitter dan Youtube untuk ditunjukkan kepada prospek.

IsyaAllah jualan online anda akan meningkat…

cara menjual di lazada
cara buat bisnes di lazada

Di bawah ini saya tunjukkan contoh testimoni pelanggan berbentuk screenshot dan video.

Bentuk Testimoni Dari Pelanggan

Anda boleh berkongsi testimoni pelanggan dalam bentuk video dan screenshot.

1. Testimoni Screenshot Produk Ozpure

Di sini saya tunjuk screenshot wasap dari pelanggan yang membeli produk Ozpure. Ozpure ialah krim minyak zaitun bagi menghilangkan gatal kulit samada kena ekzema, gatal-gatal pada kemaluan dan kurap.

Tentu testimoni di bawah ada kesan ke atas jualan online Ozpure kan?

2. Testimoni Screenshot Produk Xgene Royale

Saya tunjuk satu lagi screenshot wasap pelanggan yang membeli produk Xgene Royale. Ia membantu meningkatkan jualan online saya.

Xgene Royale ialah krim belaian zakar bagi menjaga kesihatan dan prestasi zakar. Satu-satu krim yang tidak ada pesaing di pasaran. Keunikan Xgene Royale ialah ia hasil formula Dr Ismail Tambi, pakar sakit tuan. Dah 5 tahun di pasaran.

Pada awalnya saya gunakan banyak testimoni pelanggan kerana ia produk baru. Jika anda baca testimoni, anda pun mungkin telefon saya lepas ni macam mana nak beli!

Testimoni pelanggan produk xgene yang dijual secara online.
Testimoni produk Xgene Royale…

3. Testimoni Video

Testimoni Pelanggan Dari Video atau Youtube

Testimoni yang berbentuk video adalah mengenai produk Doxtecream. Doxtecream ialah krim yang disapu pada lutut atau bahagian lain yang sakit.

Testimoni video ini menceritakan pengalaman makcik di atas yang krim Doxtecream ini telah membaiki masalah yang beliau hadapi selama ini.

Testimoni berbentuk video mampu meningkatkan jualan online anda juga.

Cubalah Dua Tip Di Atas Untuk Tingkat Jualan Online

Jadi bila anda menulis artikel anda mesti masukkan skrin shot wasap testimoni pelanggan dan tulis sikit ringkasan testimoni ini pada artikel itu.

Tawaran Istimewa Bagi Peminat Bisnes Affiliate!

Anda nak blog ready made dengan 20 artikel affiliate?

Ya, dengan pelaburan RM140 anda akan terima blog yang sudah siap dengan lebih 20 artikel yang sedia untuk dipromotekan.

20 artikel ini mengandungi link affiliate dan anda boleh terus promote di Facebook. Apabila ada jualan anda terima 40% komisyen dan terus masuk ke akaun anda.

Klik Sini: Jana Pendapatan Melalui Blog

Cara Menjual Di Shopee – Apa Yang Anda Patut Tahu