Testimoni Produk Mampu Gandakan Jualan Online Ramai Tak Sedar

Biarkan testimoni pelanggan tolong menjual produk anda!

Ramai tak sedar testimoni produk mampu tingkatkan jualan online.

Sebahagian pengguna mahukan testimoni produk sebagai bukti sebelum membeli produk khususnya jualan online di mana mereka tidak berhadapan dengan penjual.

Tip jualan online mengguna testimoni pelanggan. Ini rahsia perniagaan online
Biarkan testimoni pelanggan membantu meningkatkan jualan online anda

Dapatkan Testimoni Produk Daripada Pelanggan Untuk Tingkatkan Jualan Onlie

Katakan anda seorang penjual, bila anda berjaya menjual satu barang, lepas seminggu atau sebulan cuba tanya pembeli itu apa kebaikan selepas menggunakan barangan tersebut.

Jika anda berjaya dapat tiga maklum balas pelanggan, ia sudah cukup bagus. Testimoni produk boleh berbentuk screenshot, video atau email.

Untuk dapatkan screenshot, suruh dia wasap kepada anda. Anda hanya hendak dua perkara sahaja:

  1. Keadaan sebelum menggunakan produk anda
  2. Kesan selepas menggunakan produk anda.

Lepas itu, anda boleh buat screeshot respon pelanggan dan jadikan testimoni produk. Anda boleh tambah nombor telefon anda pada screenshot bagi memudahkan prospek hubungi anda.

Anda juga boleh berjumpa pelanggan dan merekodkan testimoni produk dengan merakam video.

Screenshot dan video itu boleh dimuat naik dalam surat jualan, artikel, Facebook, Twitter dan Youtube untuk ditunjukkan kepada prospek.

IsyaAllah jualan online anda akan meningkat…

cara menjual di lazada
cara buat bisnes di lazada

Di bawah ini saya tunjukkan contoh testimoni pelanggan berbentuk screenshot dan video.

Bentuk Testimoni Dari Pelanggan

Anda boleh berkongsi testimoni pelanggan dalam bentuk video dan screenshot.

1. Testimoni Screenshot Produk Ozpure

Di sini saya tunjuk screenshot wasap dari pelanggan yang membeli produk Ozpure. Ozpure ialah krim minyak zaitun bagi menghilangkan gatal kulit samada kena ekzema, gatal-gatal pada kemaluan dan kurap.

Tentu testimoni di bawah ada kesan ke atas jualan online Ozpure kan?

2. Testimoni Screenshot Produk Xgene Royale

Saya tunjuk satu lagi screenshot wasap pelanggan yang membeli produk Xgene Royale. Ia membantu meningkatkan jualan online saya.

Xgene Royale ialah krim belaian zakar bagi menjaga kesihatan dan prestasi zakar. Satu-satu krim yang tidak ada pesaing di pasaran. Keunikan Xgene Royale ialah ia hasil formula Dr Ismail Tambi, pakar sakit tuan. Dah 5 tahun di pasaran.

Pada awalnya saya gunakan banyak testimoni pelanggan kerana ia produk baru. Jika anda baca testimoni, anda pun mungkin telefon saya lepas ni macam mana nak beli!

Testimoni pelanggan produk xgene yang dijual secara online.
Testimoni produk Xgene Royale…

3. Testimoni Video

Testimoni Pelanggan Dari Video atau Youtube

Testimoni yang berbentuk video adalah mengenai produk Doxtecream. Doxtecream ialah krim yang disapu pada lutut atau bahagian lain yang sakit.

Testimoni video ini menceritakan pengalaman makcik di atas yang krim Doxtecream ini telah membaiki masalah yang beliau hadapi selama ini.

Testimoni berbentuk video mampu meningkatkan jualan online anda juga.

Cubalah Dua Tip Di Atas Untuk Tingkat Jualan Online

Jadi bila anda menulis artikel anda mesti masukkan skrin shot wasap testimoni pelanggan dan tulis sikit ringkasan testimoni ini pada artikel itu.

Tawaran Istimewa Bagi Peminat Bisnes Affiliate!

Anda nak blog ready made dengan 20 artikel affiliate?

Ya, dengan pelaburan RM140 anda akan terima blog yang sudah siap dengan lebih 20 artikel yang sedia untuk dipromotekan.

20 artikel ini mengandungi link affiliate dan anda boleh terus promote di Facebook. Apabila ada jualan anda terima 40% komisyen dan terus masuk ke akaun anda.

Klik Sini: Jana Pendapatan Melalui Blog

Cara Menjual Di Shopee – Apa Yang Anda Patut Tahu